
انواع تداخل در سیستمهای آنتن مرکزی و راههای از بین بردن آن
۱- تداخل مدولاسیون عرضی:
این نوع تداخل در خروجی آمپلی فایرها و پری آمپلی فایرها در مواقعی که مقدار خروجی از حد معین شده تجاوز کند(Over Load) اتفاق میافتد. اثر آن به صورت تداخل ۲ یا چند کانال با هم ظاهر میشود و اطلاعات تصویر یک کانال روی دیگری به صورت خطوط عمودی یا افقی و تصویر نگاتیوی جاروب شده ظاهر میگردد و این تداخل با کمک آنتنهای جهت بالا و با استفاده از فیلترها و تضعیف کنندههای سیگنال تداخل کننده حذف میشود. چون همیشه قویترین سیگنال باعث تداخل میگردد لذا با تضعیف کننده میتوان آن را کاهش داد.
۲- اعوجاج حاصل از اضافه بار:
این اعوجاج در آمپلی فایرهای تک باند اتفاق میافتد و به صورت تصویری خیلی تاریک و با کنتراست بالا و خطوط روشن نامنظم روی تصویر ظاهر میگردد. در این حالت سیگنال اعمال شده با آمپلی فایر چنان قوی است که آمپلی فایر در ناحیه غیر خطی کار میکند و موج حاصل صدا و تصویر با هم تداخل پیدا میکنند و در نهایت این اضافه بار باعث از دست رفتن سنکرونیزاسیون تصویر و پارگی در تصویر میگردد. با استفاده از کاهش سیگنال توسط تضعیف کننده میتوان این اعوجاج را برطرف کرد.
۳- تداخل کانالهای همجوار:
این تداخل ناشی از غلبه سیگنال قوی یک کانال بر سیگنال ضعیف کانال مجاور است و به آن اثر HERRINGBONE گفته میشود. کانال مجاور کانالی است که درست بعد از کانال دیگر است مانند کانال ۲ و ۳٫این اثر را میتوان با قویتر کزدن کانال ضعیف یا تضعیف کانال قوی هر کدام که مناسبتر باشد، از بین برد.
۴- اثر تداخلی Co-Channel:
این تداخل در صورتی ایجاد میشود که دو ایستگاه فرستنده در دو شهر مختلف از یک فرکانس همسان برای یک کانال استفاده نمایند. روی تلوزیون دو تصویر مختلف یکی روی یگری ظاهر میشود. با آنتنهای جهت بالا(Highly Directional) میتوان این مسئله را رفع کرد.
۵- تداخل ناشی از خطوط برق:
این تداخل ناشی از میدان اطراف سیمهای برق با ولتاژ بالاست. برای از بین بردن آن باید آنتن را دور از خطوط برق نصب کرد. بالون ۳۰۰ به ۷۵ اهم بین آنتن و سیستم آنتن مرکزی را نیز باید تا حد امکان نزدیک به ترمینالهای آنتن نصب کرد تا القای میدان مغناطیسی خطوط برق روی سیم زوج به حداقل برسد. زمین کردن صحیح سیستم نیز از تداخل ناشی از خطوط برق جلوگیری میکند.
شبح یا سایه در تصویر:
سه علت برای ایجاد شبح یا سایه در تصویر وجود دارد:
۱- گرفتن سیگنالهای منعکس شده توسط آنتن
۲- جذب مستقیم سیگنال توسط گیرنده تلوزیونی یا خطوط انتقال سیگنال
۳- نصب غیر صحیح تجهیزات
سیگنالهای منعکس شده از ساختمانها و برجها و مخازن و کوهها میتوانند باعث ایجاد سایه در تصویر شوند. این امواج منعکس شده چند میکروثانیه بعد از سیگنال اصلی به آنتن میرسند و باعث ایجاد تصویر دوم کم رنگ در سمت راست تصویر اصلی میشوند که با تنظیم دقیقتر جهت آنتن میتوان آن را حذف کرد. در مواردی نیز سیگنال به طور مستقیم توسط تکه کوتاه زوج ۳۰۰ اهمی بین ترمینالهای آنتن و بقیه تجهیزات جذب شده و ایجاد شبح در تصویر مینماید. این اثر در محلهایی با تعداد سیگنال قوی بیشتر اتفاق میافتد و سیگنال گرفته شده چند میکروثانیه قبل از سیگنال اصلی نمایش داده میشود. برای رفع این اثر نباید داز سیم جفت ۳۰۰ اهمی استفاده گردد و همچنین یک بالون در نزدیکی ترمینالهای آنتن نصب گردد و در بقیه مسیر از کابل کواکسیال استفاده شود. همچنین با نصب مسدود کننده در سیستمهای بزرگ و قوی کردن سیگنال گرفته شده توسط آنتن، این سیگنال ضعیف در مقابل آن اثر خود را از دست میدهد. با تبدیل کانل به یک کانال غیر مجاور نیز میتوان این تداخل را حذف کرد. روشهای غیر فنی نصب تجهیزات مانند استفاده نکردن از ترمیناتورها و محکم نکردن صحیح اتصالا که باعث عدم تطبیق امپدانس میگردد نیز باعث بروز این مشکل میشوند.
شرکت بینا حفاظ
طراح و مجری سیستمهای آنتن مرکزی و سایر سیستمهای حفاظتی امنیتی در شهرهای تهران، شیراز، مشهد، اصفهان و سایر نقاط ایران
تماس با ما:
شرکت فنی مهندسی بینا حفاظ – ثبت: ۳۹۹۳۵ نشانی دفتر مرکزی: شیراز / خیابان توحید(داریوش سابق) / پاساژ وحدت / طبقه دوم / پلاک ۹ تماس با مسئولین فنی: تهران: ۰۹۲۰۷۲۰۲۷۲۶| شیراز: ۰۹۱۷۸۰۲۰۶۱۱